یکی از ساده‌ترین و زیباترین گیاهان آپارتمانی از جهت نگهداری بنفشه آفریقایی است؛ به همین خاطر به این گیاه عروس گیاهان آپارتمانی هم می‌گویند. 

این گیاه آپارتمانی بیشتر با نام بنفشه آفریقایی شناخته می شود زیرا از آفریقا سرچشمه می گیرد و گلها شبیه بنفشه هستند.

نور متوسط به روشن 
غیر مستقیم

خاک مرطوب باشد 
آب روی برگ ها نریزد

دما بین ۱۸ تا ۲۳ درجه سانتی گراد 
رطوبت بین ۶۰ تا ۷۰ درصد

استفاده از بذرهای تازه  
کاشت در خاک و اسپری آب

قلمه برگ در تابستان 
برگ مناسب بریده و در آب قرار گیرد

برای تقسیم بوته 
از پاجوش کنار گیاه استفاده کنید

مشکلات بنفشه آفریقایی

گل دهی ندارد

شرایط نگهداری و رشد گیاه که در بالا اشاره شد، باید در طول سال مراقبت شود. تامین نور مورد نیاز گیاه در فصل زمستان به دلیل اینکه نور کمی در این فصل در دسترس است، کمی سخت به نظر می آید؛ و این یکی از مهم ترین دلایلی است که گلدهی در این فصل کمتر است. برای حل این مشکل می توانید از نوردهی مصنوعی در این روزها استفاده کنید.

از دلایل دیگر می توان به جابجایی مکانی و سردی زیاد هوا و تغییرات دمایی اشاره کرد.

برگ ها و گل های کپک زده

در هنگام آبیاری، مراقب باشید تا قلب گیاه و برگها خیس نشوند و به طور منظم غبار گیاه را نگیرید زیرا همه اینها باعث ایجاد قارچ یا کپک پودری می شود.

 

برگ های آویزون

آبیاری بیش از حد نیاز و یا خشکی زیاد و کم آبی مهمترین علت این مشکل است. برای تشخیص این موضوع باید ببینید کدام حالت رخ داده است. در صورتی که آبیاری بیش از حد شود، ممکن است بیماری عفونی پوسیدگی تاج ایجاد شده باشد که باعث آویزان شدن برگ ها شود. پس آن را از سایر بنفشه های آفریقایی جدا کنید تا از انتقال عفونت به گیاهان سالم جلوگیری شود.

لکه های قهوه ای روی برگ ها

احتمالاً آبی که برای آبیاری گیاه استفاده می کنید سرد است. سعی کنید از آبی که به مدت یک ساعت یا بیشتر در دمای اتاق قرار داشته استفاده کنید.

زرد شدن برگ ها

دلایل متعددی می تواند داشته باشد: نور زیاد (قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید)، رطوبت بسیار کم، آبیاری نادرست و تغذیه و کوددهی بیش از حد می تواند از عوامل این موضوع باشد.